Un român deschide prima casă de schimb valutar pentru Bitcoin din ţară | CexMinerRomania

Un român deschide prima casă de schimb valutar pentru Bitcoin din ţară

Bitcoin a crescut foarte mult în acest an iar spre final de 2013, un român vrea să pună România pe harta monedei digitale. El a creat prima „casă de schimb valutar“ autohtonă.

Pe 12 decembrie 2013, românul Horea Vuscan din Oradea a deschis piaţa de schimb valutar pentru Bitcoin. Se regăseşte la BTCXchange.ro şi susţine că prin planul său vrea să deschidă această lume a tranzacţiilor în monedă digitalş şi pentru români. Deocamdată, cursul este în jurul valorii de 2.000 de lei. Pe piaţa internaţională, un bitcoin a ajuns la puţin peste 630 de dolari.

„Într-o lume din ce în ce mai dinamică, nici un concept nu poate dăinui veşnic. Dacă aurul a fost câteva mii de ani moneda pe care oamenii o utilizau, azi acesta este deja un concept învechit, fiind practic imposibil să mutăm grămezi de aur dintr-o parte în alta pentru a face plăţi“, menţionează Vuscan în articolul de pe blogul personal în care anunţă deschiderea BTCXchange. El şi-a luat certificat de funcţionare a site-ului şi este încadrat la „activităţi auxiliare intermedierilor financiare“.

Citeste mai mult: adev.ro/my7uek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...