Banca Populară Chineză face pași către lansarea propriei monede digitale | CexMinerRomania

Banca Populară Chineză face pași către lansarea propriei monede digitale

Banca Populară Chineză a lansat o declarație în data de 20 ianuarie în care spunea că a ținut o întâlnire în Beijing, în cadrul căreia s-a discutat despre pozibilitatea de a lansa propria monedă digitală.

 

Printre participanți se numără guvernatorul de la Banca Populară Chineză, Zhou Xiaochuan, și vice guvernatorul Fan Yifei, dar și un grup de ”instituții de cercetare relevante, instituții financiare mari și corpuri de experți în consultanță”.

De notat este că banca centrală a pus la punct o echipă dedicată studiului monedei digitale încă din 2014, iar munca acestei echipe a avut un rol în întâlnirea de la Beijing.

Pe lângă aceasta, Banca Populară Chineză a primit informații de la Citibank și Deloitte, care au discutat pe marginea problemei monedei digitale.


Conform unei traduceri neoficiale a documentelor, întâlnirea a îndemnat echipa să ”absoarbă în mod activ rezultatele importante” și să ”clarifice pe mai departe obiectivele strategice ale monedei emise de banca centrală”

Pe mai departe ar trebui să studieze tehnologiile cheie ale diverselor aplicabilități ale monedei digitale pentru ”introducerea timpurie a monedelor digitale emise de banca centrală.”

Deși comunicatul nu a venit cu indicații precise despre momentul în care moneda digitală ar fi lansată, banca centrală a dat câteva indicii despre factorii care conduc dezvoltarea.

Designul monedei digitale, spune raportul, ar trebui să se bazeze pe ”principii de siguranță și convenabilitate economică”, în timp ce costurile mici și acoperirea mare sunt de asemenea cerințe importante.


Sursa – Stan Higgins via CoinDesk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...