Ethereum explicat – super-calculatorul digital | CexMinerRomania

Ethereum explicat – super-calculatorul digital

Travis Patron este cercetător în domeniul banilor digitali și trainer în cadrul Cursului de Tehnologie Ethereum. În articolul de mai jos, acesta explică de ce crede că inovația contractelor smart cu care vine Ethereum ar putea să descuie o nouă frontieră în inovația Internetului

.

 

 

Încă de la începutul anului 2016, cei care iau pulsul industriei monedelor digitale au urmărit cu entuziasm dezvoltarea unei platforme de criptomonedă din noua generație, Ethereum.

Ca dezvoltare relativ nouă, utilizând tehnologia bitcoin, Ehtereum vrea să implementeze un calculator digital global, descentralizat, care să nu poată fi în proprietatea cuiva și care să execute contracte P2P. În cuvinte mai simple, Ethereum este un calculator global pe care nu îl poți închide.


Această combinație de arhitectură criptografică și completare Turing ar putea să permită apariția unor industrii cu totul noi. În schimb, modelele tradiționale de afaceri care au rol de intermediari ar putea să simtă din ce în ce mai mult presiunea de a inova sau de a deveni irelevante.

O astfel de inovație, după spusele celor care au venit cu propunerea, ar putea să elimine cenzura, frauda și rolul terților în colaborarea online.

Mașina virtuală Ethereum


Mașina virtuală Ethereum (EVM) se referă la partea de protocol care administrează starea internă și procesarea. Ne gândim la ea de multe ori ca la inovația definitorie a proiectului față de sistemele bazate pe blockchain.

Luând structura de plată criptografică a bitcoinului și adăugând un limbaj complet de scriptare, Ethereum încearcă să creeze cea mai viabilă unealtă pentru a executa contracte smart folosind tehnologia blockchain.

Termenul completare Turin înseamnă aici un sistem capabil de a face orice pas logic al funcției computaționale.

O tehnologie amplu folosită în ziua de azi care se folosește de completarea Turing este Java Script, limbajul de programare care se află la baza Internetului.

Tehnologia contractelor smart ar descrie un protocol de calculator care elimină nevoia unei clauze contractuale și care, în schimb, se execută și se impune singur.

Ceea ce diferențiază Ethereum de bitcoin este că nu vrea să fie în primul rând un sistem de plată ci o platformă de procesare.

Criptomoneda care rulează blockchainul de la ethereum, ether, se comportă ca un fel de combustibil care alimentează motorul acestei platforme de procesare. Ether este consumat de mineri pentru a accesa resurele rețelei.

Cu cât mai mult ether deține un utilizator, cu atât mai mult combustibil poate pompa în motorul computațional al mașinii virtuale Ethereum.

Corporații autonome

Una dintre funționalitățile definitorii ale corporației secolului XXI este faptul că rolul de angajat a fost luat mai degrabă de aparate decât de oameni.
Bitcoinul este primul model de astfel de corporație. Minerii rețelei bitcoin pot să fie văzuți ca angajați, cam cum erau oamenii în modelul corporației tradiționale.

Ethereum duce această dezvoltare un pas mai departe. În mod interesant, rolul clientului (care este în acest moment exclusiv un rol al oamenilor) ar urma să fie preluat de funcționalități ale aparatelor pentru că sistemul de contract smart permite plățile end-to-end fără să fie nevoie de un inițiator uman.

Ceea ce Ethereum facilitează este o economie de dispozitive interconectate prin care apratele pot să transmită bani și date într-o manieră care să lase în urmă cu mult eficiența inputului uman. 

Afacerile care nu iau în seamnă acest trend vor plăti scump din cauza lanțurilor de furnizare care scoate din joc infrastructura lumii vechi în care e nevoie de intermediari.

Într-un mediu de afaceri în care corporațiile rulează autonom, banii analogi vor fi abandonați în favoarea banilor digitali.
Consumatorul din ziua de azi a început să se aștepte la plăți instantanee, globale și fără fricțiune.

Aproape jumătate din mileniali anticipează ideea că startupurile tehnologice vor da peste cap moștenirea sectorului bancar, și deși e nevoie să se facă mai multe progrese, avansul în criptomonedă și în domeniul contractelor smart va permite o velocitate a banilor care merge către idealul de a face afaceri cu viteza gândului.

În ziua de azi, Ethereum este la același nivel la care era bitcoinul în 2010 – infrastructură încă necoaptă, lipsă de dezvoltatori și posibili sceptici. Competitorii, ca Rootstock, adaugă legitimitate tipului de utilizare pe care Ethereum încearcă să îl aducă pe piață.

De la vânzări fără intermediari la organizații democratice, platformele de contracte smart ar putea să deblocheze o nouă frontieră a inovației Internetului.

Sursa – Travis Patron via CoinDesk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...