Microsoft acceptă în continuare plata cu bitcoin, dar Azure s-ar putea să folosească Ethereum | CexMinerRomania

Microsoft acceptă în continuare plata cu bitcoin, dar Azure s-ar putea să folosească Ethereum

Microsoft a anunțat oficial că va continua să accepte plățile cu bitcoinul, indiferent de controversele din jurul Ethereum și Azure.


”Continuăm să susținem moneda bitcoin pentru a adăuga bani către contul Microsoft, care poate fi folosit pentru a cumpăra conținut din magazinul Windows și Xbox. Ne cerem scuze pentru informațiile neclare, acestesa au fost postate dintr-o eroare pe site-ul Microsoft, eroare pe care acum o corectăm” a spus purtătorul de cuvânt al Microsoft.

Au eliminat bitcoinul pe ascuns

Pe 13 martie, compania a eliminat plățile cu bitcoin din magazinul Windows 10, iar utilizatorii nu au mai putut să cumpere produsele Microsoft Windows 10 folosind criptomoneda. În această perioadă, la rubrica de întrebări frecvente de pe site-ul lor apăruse un anunț: “Nu se mai pot utiliza bitcoini pe contul Microsoft. Balanța existentă de pe contul dumneavoastră va fi în continuare disponibilă pentru a face cumpărături pe Store, dar nu poate fi returnată.”
Integrarea bitcoin funcționează ca un sistem simplu de tip top-up, folosit de obicei pentru gaming și pentru platformele de comerț electronic. Utilizatorii pot să depoziteze bitcoin pe platformă și pot să folosească balanța Microsoft pentru a cumpăra produse din magazin.

Eliminarea atât de silențioasă a susținerii bitcoinului prin Microsoft a fost descoperită de utilizatori după ce aceștia au avut probleme în a-și retrage balnața folosind bitcoin prin BitPay.

Declarația falsă dată de cineva din echipă a avut parte de foarte multă atenție pe forumurile bitcoin și în comunitățile online, mai ales pe Reddit, unde utilizatorii s-au declarat dezamăgiți de decizia luată de companie.

Azure s-ar putea concentra pe Ethereum 

Mulți utilizatori au crezut că Microsoft și-a retras suportul pentru bitcoin din cauza volumelor scăzute și ratei de cumpărare scăzute de pe magazin. Cu toate acestea, reținerile nu au fost luate în seamă, după ce membrii au partajat anunțul următor din partea vice-președintelui Eric Lockard în 2014.

”Pentru noi, se rezumă la a oferi oamenilor opțiuni și la a-i ajuta să facă mai mult pe dispozitivele lor și în cloud. Utilizarea monedelor digitale ca bitcoinul, chiar dacă nu a ajuns în mainstream, nu a rămas doar la entuziaștii timpurii. Ne așteptăm ca această creștere să continue și să le permită oamenilor să folosească bitcoin pentru a cumpăra produsele și servviciile noastre, lucru care acum ne permite să fim vârf de lance pentru acest trend”

Multe comunități bitcoin și Ethereum au crezut de asemenea că echipa Microsoft ar fi putut să renunțe la  a susține bitcoinul datorită faptului că se concentrază pe Azure pentru dezvoltarea și distribuirea serviciilor de clout bazate pe Ethereum. 

Unele comunități cred că eliminarea susținerii bitcoinului a fost parte din planul lor de a scoate în față blockchainul Ethereum ca serviciu pentru Azure.


Sursa – Joseph Young via CoinTelegraph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...