Microsoft renunță la plata cu bitcoin? | CexMinerRomania

Microsoft renunță la plata cu bitcoin?

În ciuda zvonurilor din weekend cum că gigantul Microsoft își retrage susținerea față de bitcoin, site-ul lor încă procesează și creditează plățile bitcoin.

Cei de la Microstoft Store au postat o notificare în care spuneau că magazinul lor online nu mai acceptă bitcoin, iar că politica se aplică pentru Windows 10 și Windows 10 Mobile în special.

 

”Nu se mai pot folosi bitcoini pe contul Microsoft” spune pagina. ”Balanțele existente din conturi vor fi în continuare disponibile pentru cumpărături din Microsoft Store, dar nu pot fi rambursate”

Gigantul a făcut valuri la sfârșit de 2014, când a început să accepte bitcoin în magazinul online, prin procesorul de plăți BitPay, care ia plățile în bitcoin și le creditează către Microsoft.
Compania a subliniat faptul că nu acceptă monedă digitală în mod direct ci că mai degrabă o permite ca opțiune de adăugare de fonduri pentru cumpărăturile de conținut din Windows, Windows Phone și Xbox.

Decizia de a scoate plățile cu bitcoin a fost dezbătută în publicații ca PC World, TechCrunch și The Vege, care au spus că gigantul Microsoft dă cu șutul monedei digitale.

Cu toate acestea, în practică, Microsoft încă le permite utilizatorilor să trimită bitcoini pentru a adăuga fonduri conturilor de utilizatori, care pot fi cheltuite pe Windows 10, Windows 10 Mobile și pentru produse Xbox.

Într-o declarație, compania a spus că postarea apărută în presă nu este tocmai exactă.

”Continuăm să susținem moneda bitcoin pentru a adăuga bani în contul Microsoft, care poate fi folosit pentru cumpărarea de conținut în magazinele Windows și Xbox. Ne cerem scuze pentru informația neclară care a fost postată din greșeală pe siteul Microsoft și pe care o corectăm în acest moment”

Acceptă în continuare plățile

 

Un reprezentant al serviciilor pentru clienți din partea companiei a declarat pentru CoinDesk că utilizatorii pot în continuare să trimită bitcoin pentru a adăuga fonduri în conturile Microsoft, iar mai apoi pot folosi acele fonduri pentru a cumpăra produse. 

Reprezentantul a adăugat că biroul de suport nu a primit vreo directivă oficială despre schimbarea de politică, ceea ce sugerează că ar putea să urmeze niște declarații formale, dar și o clarificare despre politica exactă care privește plățile bitcoin.
Important de notat este că Microsoft pare să clasifice plățile bitcoin pe care le primește ca plăți ”cu cardul prepay”.

Microsoft, în avantgardă

 

Atunci când Microsoft a anunțat că acceptă plata cu bitcoin, a devenit cel mai mare brand care a început să accepte plăți cu moneda digitală.
La acel moment, vice-președintele Universal Store de la Microsoft a spus că deși utilizarea monedelor digitale ca bitcoin ”nu este încă mainstream, a crescut mai mult decât câțiva entuziaști timpurii”
”Ne așteptăm ca această creștere să continue și să le permită oamenilor să folosească bitcoin pentru a cumpăra produse și servicii de la noi ne permite acum să fim în avantgarda acestui trend” a scris el la momentul respectiv.
Recent, compania a început să facă mișcări către a oferi servicii prin tehnologia blockchian, pe platforma de cloud computing Azure.

Sursa – GoanaDupaBitcoin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...