OpenBazaar, piața de pe Dark Web, vrea să devină următorul eBay, nu Silk Road | CexMinerRomania

OpenBazaar, piața de pe Dark Web, vrea să devină următorul eBay, nu Silk Road

Mult-așteptata lansare a OpenBazaar a ținut comunitatea bitcoin cu sufletul la gură destul de multă vreme. Unii utilizatori se așteaptă, alții speră, că OpenBazaar va fi o piață anonimă și care nu poate să fie urmărită pentru cumpărătorii iliciți, așa cum era la un moment dat Silk Road. Cu toate acestea, OpenBazaar devine o versiune mai rafinată, mai robustă, mai sigură și mai eficientă de eBay.


Când s-a auzit pentru prima dată de OpenBazaar în rândul comunității și s-a spus că va apărea pe Dark Web, entuziaștii bitcoin au văzut conceptul unei piețe descentralizate și criptate ca pe o senzație tehnologică. Pentru ei, ideea însemna că vor avea o piață online departe de cenzura și controlul guvernului, de reglementările stricte aplicate vânzătorilor și de comisioanele mari. Și mai important este că mulți oameni credeau că Open Bazaar ar servi ca o piață care nu poate fi urmărită, în care vânzătorii și cumpărătorii au control absolut asupra produselor.

Comerțul descentralizat, o realitate 

Ca rezultat, fenomenul global al unei piețe descentralizate a atras firme de capital de risc importante, printre care Andreessen Horowitz și Union Square Ventures, care a strâns un milion de dolari în finanțări. Acest lucru ar permite dezvoltatorilor să construiască o companie comercială numită OB1, pentru a asigura adopția comerțului descentralizat.

”OpenBazaar, ajutat de OB1, ar putea să devină platforma care face comerțul online descentralizat online o realitate” a spus echipa OpenBazaar în iunie 2015.

Dezvoltarea continuă a platformei OpenBazaar și programul de bază condus de echipa OB1 a permis celor de la OpenBazaar să ajungă la o bornă importantă în tehnologie.

Abordarea mainstream a celor de la OB1 

Pe măsură ce dezvoltarea continuă, echipa OpenBazaar a fost înclinată către dezvoltarea platformei într-o versiune mai rafinată și mai robustă a eBay, în loc să construiască o piață descentralizată ca Silk Road, unde utilizatorii să facă tranzacții de bunuri și servicii ilegale. 

În iunie 2015 publicația online CoinTelegraph spunea că OpenBazaar se adresează utilizatorilor nemulțumiți de pe eBay și Amazon și le oferă o platformă mai eficientă și mai sigură pentru comerț electronic.

Abordarea mainstream a echipei OB1 a permis platformei să lucreze pentru o bază mare de utilizatori, permițând platformei să se scaleze într-o piață online importantă. 

Una dintre funcțiile care se regăsesc pe OpenBazaar care elimină posibilitatea de a vinde bunuri și servicii ilicite pe platformă este faptul că afișează adresa de IP atât pentru cumpărători cât și pentru vânzători. Oricine vinde produse ilicite pe platformă poate fi descoperit și identificat de agențiile guvernamentale.

Mai mult, moneda bitcoin, care este funcția principală de plată pe platforma OpenBazaar nu este anonimă prin natura sa. Din cauza noilor metode de supraveghere și analiză ca Elliptic, tranzacțiile bitcoin pot fi urmărite până la izvor.

Mai degrabă decât să se dezvolte și să se asocieze cu Silk Road, OpenBazaar crește într-o platformă online mainstream care poate să intre în competiție cu giganți de comerț electronic ca eBay și Amazon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...