Cei de la ShapeShift pretind că atacul ar fi fost dat de o persoană din interiorul companiei | CexMinerRomania

Cei de la ShapeShift pretind că atacul ar fi fost dat de o persoană din interiorul companiei

La câteva zile după ce au dezvăluit că au fost ținta unui atac cibernetic, reprezentanții schimbului de monedă digitală ShapeShift au spus că în acest moment suspectează cum că atacul ar fi venit din partea unor apropiați ai companiei, fiind un atac venit din interior.
Într-o postare de Reddit, directorul executiv Eric Voorhees a declarat că firma suspectează că atacul ar fi fost făcut posibil de un fost angajat al lor, al cărui nume și funcție nu au fost însă făcute publice.

”De când a început investigația atacului asupra ShapeShift de săptămâna trecută, am avut suspiciuni că cineva care a făcut la un moment dat parte din echipă ar fi implicat, și că această persoană a ajutat un hacker din exterior. Acum, suntem destul de încrezători că am avut dreptate” a spus Voorhees.

Schimbul de monedă digitală a anunțat atacul săptămâna trecută. Este vorba despre un atac care a avut ca rezultat furtul de criptomonedă din portofelele conectate la serviciu. Deocamdată nu au fost făcute publice cifre exacte și nu se știe exact câți bani au fost furați.


Voorhees a mai spus și că returnarea banilor pentru comenzile în așteptare sunt încă sistate și ar fi ”în curs de rezolvare”. Pe de altă parte, atunci când serviciul de schimb a anunțat atacul cibernetic, Voorhees spunea că aceste comenzi se vor procesa și că bani vor fi returnați în decurs de 24 de ore.

După ce a postat ultimele știri, Voorhes a scris că retururile sunt deocamdată sistate într-un bid pentru a evita fraudarea sistemului.
Directorul a continuat prin a reitera că va publica în viitor și un necrolog al incidentului, dar nu a dat date mai clare în afară de ”la momentul potrivit”.

Conform datelor oferite de Voorhees, compania ShapeShift lucrează deocamdată cu firma de consultanță blockchain Ledger Labs pe perioada investigațiilor.


Sursa – Stan Higgins via CoinDesk   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...