Corda – noua tehnologie de registre distributive de la R3CEV | CexMinerRomania

Corda – noua tehnologie de registre distributive de la R3CEV

Consorțiumul R3CEV a anunțat ieri că lucrează la Corda, un registru distributiv care ar putea să fie considerat un fel de blockchain, dar despre care compania a spus clar că este orice în afară de asta.

 

 

 

 

Departe de registrele fără nevoia de permisiune a tranzacțiilor popularizate de bitcoin, tehnologia cu care a venit R3, numită Corda, pretinde să fie făcută special pentru instituțiile financiare. Singurele informații care sunt descentralizate sunt la alegerea membrilor.

Într-o postare pe blog publicată ieri, directorul pe tehnologii de la R3 și cel care coordonează proiectul, Richard Gendal Brown, a descris una dintre diferențele cheie dintre Corda și ceea ce cred cei mai mulți oameni din industrie când își fac o idee despre un blockchain.

Brown a scris:

”Noi nu construit un blockchain. Spre deosebire de alte proiecte din acest spațiu, punctul nostru de plecare sunt aranjamentele individuale dintre firme. Respingem noțiunea că toate datele ar trebui copiate de toți participanții, chiar dacă sunt criptate.”


Altă diferență cheie este faptul că dezvoltatorii Corda, printre care se numără inginerul șef James Carlyle și inginerul de platformă Mike Hearn, s-au concentrat de la început pe limbajul legal pe tema felului în care se rezolvă înțelegerile și pe probleme legate în mod special de companiile financiare reglementate.

”Trebuie să facem mai ușoară scrierea logicii de afaceri și să facem integrarea cu codul existent” a scris Brown, care a fost angajat în septembrie pentru a conduce proiectul.
”Trebuie să ne concentrăm pe interoperabilitate și să susținem coreografia dintre firme pe măsură ce își construiesc aranjamentele”

Spre deosebire de blockchainul bitcoin care distribuie întreaga istorie a tranzacțiilor între nodurile sale, Brown a subliniat faptul că Corda verifică doar tranzacțiile partajate.
Autoritățile primesc ”noduri de supraveghere pentru observatori” din care pot monitoriza sistemul, funcționalitate care este construită în sistemele blockchain, inclusiv în platforma Overstock.

Ieri, cei de la Bloomberg spuneau că membrii consorțiumului R3 care au participat la crearea funcționalității vor testa Corda în săptămânile care urmează. În lunile următoare compania are în plan să lanseze nucleul platformei sub formă open-source, ”posibil ca o contribuție pentru alte inițiative”, conform postării pe blog.

Sursa – Michael del Castillo via CoinDesk

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...