Microsoft a adăugat Ethereum la platforma Windows pentru peste 3 milioane de dezvoltatori | CexMinerRomania

Microsoft a adăugat Ethereum la platforma Windows pentru peste 3 milioane de dezvoltatori

Milioane de dezvoltatori Microsoft au acum posibilitatea de a construi aplica’ii descentralizate folosind blockchainul Ethereum, grație unei colaborări dintre gigantul de software și ConsenSys, colaborare anunțată astăzi.
Construind limbajul de programare Ethereum Solidity pentru a scrie contracte smart direct ]n platforma Visual Studio de la Microsoft, dezvoltatorii vor putea s[ construiască, să testeze și să lanseze aplicații descentralizate, sau dapps, într-un mediu integrat pe care știu deja să îl folosească.
Problema nu trebuie gândită deocamdată ca pe un joc al banilor, nici din partea celor de la ConsenSys nici din partea Microsoft.

Într-o discuție cu CoinDesk, directorul ConsenSys, Joe Lubin, a spus că un număr din ce în ce mai mare de dezvoltatori care folosesc tehnologia registrelor distributive a fost în primul rând o reimaginare socială, economică și a sistemului politic.

Lubin, care este de asemnea co-fondator la Ethereum, a declarat pentru CoinDesk:
”Este în interesul nostru și este misiunea noastră să ajutăm adopția Ethereum în toate formele sale – public, privat, consorțium – iar acest pas face procesul mult mai ușor”

Integrarea ConsenSys cu Microsoft folosește limbajul de programare Solidity pentru contracte smart pentru a permite dezvoltatorilor să ruleze programe pe rețeaua Ethereum, numită și Ethereum Virtual Machine (EVM). Anunțată la Microsoft Build Conference în San Francisco, noua funcționalitate a fost programată să înceapă ieri, la ora 17.00 (ora României).

Cu limbajul de programare Solidity, dezvoltatorii vor putea să scrie aplicații folosind contracte smart care se impun singure și care pot teoretic să execute o gamă largă de tranzacții de afaceri, așa cum și le imaginează programatorul.
Criptomoneda de la Ethereum, ether, este cea care alimentează aplicațiile. Este deocamdată evaluată la 11,6 dolari americani.

Tranzacțiile EVM – sau execuțiile de contracte smart, cum se numesc mai precis – pot să fie înregistrate pe ceea ce ConsenSys a descris într-o declarație ca fiind registre ”fără drept de repudiere și autoritate” folosind fie versiuni publice fie private de la blockchainul Ethereum.

Mai e loc de îmbunătățiri pentru Ethereum 

Până de curând, adopția Ethereum a fost lentă, chiar dacă se accelerează.

De exemplu, numărul de repozitorii Ethereum pe GitHub, care reflectă cât de frecvent folosesc dezvoltatorii registrele distributive în proiectele lor, a crescut exponențial din ianuarie 2014 și până la sfârșitul lui 2015, de la mai puțin de 10 la aproximativ 460, conform analizei făcute de firma Kleiner Perkins Caulfield & Byers.

Folosind aceeași metodologie, am calculat că numărul a ccrescut până la 997 de repozitorii doar în ultimele trei luni.
Dar comparând cu bitcoin, unde avem în acest moment 7647 de repozitorii pe GitHub, mai este loc de îmbunătățiri până ca Ethereum să devină un competitor serios.

Marley Gray, director de dezvoltare a afacerilor și strategiilor pentru blockchain la Microsoft crede că dezvoltatorii companiei ar putea să schimbe această situație. Din iulie 2015, când Microsoft a lansat cea mai recentă versiune de Visual Studio, mai mult de 3,2 milioane de dezvoltatori au fost înregistrați pe platformă, iar galeria de unelte a fost descărcată de 13 milioane de ori în anul precedent.

”Această integrare cu Visual Studio le va oferi dezvoltatorilor soluții la nivel de întreprindere, cu capabilități avansate pentru echipe care lucrează la proiecte de contracte smart pe blockchain de orice dimensiune și complexitate” a adăugat Gray într-o declarație.

Directorul ConsenSys a spus că nu are în plan să câștige bani în mod direct din colaborare, dar a fost clar în discuția cu cei de la CoinDesk că efortul de a le ușura activitatea dezvoltatorilor care construiesc dapps-uri nu a fost un act filantropic.

Lubin a spus:

”La ConsenSys, suntem o entitate care lucrează pentru profit și construim produse pe platformă [Ethereum]. Construim servicii profesionale și de consultanță pe aeastă platformă, așa că ne este mult mai ușor să oferim un astfel de mediu clienților noștri și folosind acest mediu putem să oferim servicii pe mai departe”

Afacerea Ethereum 

Cu sediul în Brooklin, New York, ConsenSys generează în acest moment venituri din afaceri pe care le încheie cu clienți-instituții. ConsenSys a refuzat să dea numele clienților săi.

În acest moment, ConsenSys angajează cam 70 de oameni în toată lumea, dintre care 30 se aflî în New York, după spusele lui Keys. Acesta estimează că 80% din personal lucrează full-time și sunt plătiți într-o structură combinată de plăți și echități.

”Toți sunt acționari. Depinde doar de momentul în care au început”

De asemenea, ConsenSys nu a vorbit despre cifrele de încasări, însă Keys spune că nu are vreo intenție să facă profit în viitorul apropiat.

”Vrem doar să continuăm să angajăm oamnei. Suntem la 70 acum și dacă găsimoamenii potriviți îi angajăm imediat” a spus acesta.

Pentru o idee despre rata de creștere la care se așteaptă compania, aceasta plănuiește să depășească dublul cifrei de acum până la sfârșitul lui 2015, angajând cu normă întreagă 150 de oameni.

 Relație de simbioză

Acordul dintre ConsenSys și Microsoft este o colaborare reală, nici una dintre părți nu o plătește pe cealaltă pentru a se implica într-un fel în proiect, după declarațiile lui Lubin.

Ambele companii au câștigat din alte surse lucrând împreună. În luna noiembrie 2015, ConsenSys a fost prima companie care s-a alăturat serviciului de cloud computing Azure, creat pentru a permite companiilor să lucreze într-un mediu de experiment cu tehnologia registrelor distributive.

Ca rezultat, Microsoft a putut să își facă loc în industria blockchain ca fiind unul dintre cei mai mari jucători implicați devreme în sistem, iar ConsenSys a câștigat credibilitate intrând într-un parteneriat cu o companie de top.

Relația, după părerea lui Lubin, va continua și datorită noutăților de astăzi.

Lubin a descris pentru CoinDesk Visual Studio:

”Este unul dintre cele mai bune tool-uri pentru dezvoltatorii de software de pe planetă, iar această colaborare este ca și când ai adăuga vocabularul pentru a construi diferite tipuri de programe în reportoriul tău de dezvoltare”


Sursa – Michael Del Castillo via CoinDeskNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...