Pentru a primi premiul Nobel, Satoshi Nakamoto trebuie sa isi dezvaluie identitatea | CexMinerRomania

Pentru a primi premiul Nobel, Satoshi Nakamoto trebuie sa isi dezvaluie identitatea

Satoshi Nakamoto, creatorul misterios al monedei Bitcoin, a fost nominalizat pentru premiile Nobel în Economie în 2016, de către Bhagwan Chowdhry, profesor de finanțe la Universitatea din California. Bhagwan Chowdhry crede că ”contribuția lui Satoshi Nakamoto nu doar că va schimba felul în care ne gândim la bani, dar ar trebui să afecteze de asemenea rolul pe care îl joacă băncile centrale în politica monetară” Acesta a fost principalul motiv pe care profesorul universitar l-a dat pentru nominalizare.

 

Ceea ce atrage într-adevăr atenția asupra întregului proces este faptul că Satoshi Nakamoto este doar un pseudonim pentru creator, și cel mai probabil nu știe nimeni identitatea celui care se ascunde în spatele pseudonimului. 

De fapt, nu există menționări despre această persoană misterioară, în afară de faptul că a publicat lucrarea ”Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, în mai 2009 și că nu a mai fost văzut pe internet din 2011. De atunci, nimieni nu a mai auzit de acesta. 

După ce a publicat lucrarea despre protocolul bitcoin, mai mulți oameni au încercat să îl găsească, fără succes, iar acesta rămâne un mister până în ziua de azi.
Au fost multe discuții despre ideea ca Satoshi Nakamoto să fie nominalizat la premiile Nobel în Economie, și deși nominalizarea a fost făcută publică, Comitetul Nobel nu a vorbit până astăzi pe această temă. 


În răspuns la nominalizare, Hans Reuterskiold, direcotrul de presă al Fundației Nobel din partea Academiei de Științe Regale din Suedia a spus că ”premiul, până în acest moment, nu s-a oferit niciodatăîn mod anonim sau post-mortem

Deși Bhagwan Chowdhry a fost de acord să accepte premiul în numele lui Satoshi Nakamoto, tocmai din acest motiv, Comitetul Nobel a descalificat nominalizarea. Comitetul nu va da premiul unei persoane aflate sub anonimat.

Așadar, se pare că singura formulă pentru ca Satoshi Nakamoto să primească Premiul Nobel ar fi ca acesta să își facă publică adevărata identitate, altfel acesta va ajunge la altă persoană cunoscută. Adevărul este acesta – contribuția lui la economie este atât de semnificativă încât chiar ar fi un premiu decernat pe merit.


Sursa – Nuno Menezes via NewsBTC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...