Autoritățile norvegiene au prins 15 dealeri de droguri în operațiunea Silk Road 2.0 | CexMinerRomania

Autoritățile norvegiene au prins 15 dealeri de droguri în operațiunea Silk Road 2.0

Poliția din Norvegia a făcut o captură record, după ce a arestat 15 traficanți de droguri. Cei 15 își făceau afacerile pe o a doua versiune a pieței online Silk Road, după ce Biroul de Investigații Federale din SUA a închis prima versiune în 2013.

Serviciul de Investigații din Norvegia a lansat operațiunea Marco Polo, cea mai mare operațiune împotriva crimei organizate de pe Dark Web. Se pare că aceștia au fost prinși din cauza unei neglijențe a operatorului site-ului, Blake Benthall, care ar fi înregistrat unul dintre servere pe numele său. În felul acesta, autoritățile americane au obținut o listă de clienți și nume ale vânzătorilor, dar și ale operatorilor pieței. Printre nume, se aflau și nume de utilizatori care își desfășurau activitatea pe Silk Road – Kvalitetsbevisst, Deeplove și Alfa&Omega.


Poliția nu a confiscat doar droguri, ci și aparatură și dispozitive de comunicare (calculatoare, harddiskuri, stickuri de memorie, tehnologii de camuflaj).

Întreaga investigație se concentrează asupra traficaților și nu asupra cumpărătorilor de droguri, care cumpărau în mare parte doze mici de droguri recreaționale.

Mai multe informații aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...