Minarea de bitcoin – cât câștigă operatorii de ferme de minare? | CexMinerRomania

Minarea de bitcoin – cât câștigă operatorii de ferme de minare?

Minarea de bitcoin a început în 2009, în rândul hobiștilor care au descoperit conceptul de criptomonedă și au hotărât să îi acorde o fărâmă de încredere. Aceia care s-au înscris devreme în ecosistem pot să spună singuri dacă se așteptau să facă profituri atât de mari. 
Dacă ar fi să ghicesc aș spune că cei mai mulți dintre ei nici n-au visat la așa ceva, și am în minte povestea primei pizza cumpărate cu bitcoin.

Cu ce se lăudau atunci cei care au început devreme, în primii 4 ani în care au minat? În primul rând, puteau să arate factura masivă la curent și câteva mii de bitcoini pe care nu aveau unde să-i cheltuiască. Desigur, puteau să îl roage pe tipul simpatic de la pizzerie să le accepte bitcoinii, iar acesta ar fi putut să o facă ca pe o favoare.

Gândiți-vă la toți cei care au început să mineze devreme. Am concluzionat că bitcoinii câștigați nu au reușit să le acopere factura de curent, dar dacă nu și-au pierdut încrederea, atunci câte facturi la energia electrică le-ar putea acoperi cei 10 000 de bitcoini pe care i-au minat până în 2012?
Să ne uităm puțin la situația minării din ziua de astăzi. Dificultatea se recalculează la fiecare două săptămâni. În curând vom avea parte și de a doua înjumătățire a recompensei. Așadar, care este balanța contabilă pentru un pool de minare?

Cei mai mari factori care determină profitabilitatea sunt costurile echipamentelor, prețul plătit la electricitate și valoarea bitcoinilor minați. Eu plătesc 0,1024$ pe kw de electricitate. Pentru fiecare dolar în bitcoin pe care îl minez, plătesc 0,905$ la costul electricității folosite. Așadar, este profitabil?” spune Henry Berg, inginer și hobbist bitcoin. 

Această situație îl ține la limita profitabilității, cu alte cuvinte îi acoperă costurile de mentenanță pentru mină și îi mai rămân ceva bani de buzunar. Pe mai departe, explică faptul că dacă ai o mină mai mare, cu hashrate astronomic și consum de curent mare îți permite să negociezi atât planul pentru electricitate cât și prețul echipamentelor, așadar profitul este considerat mai mare. ”Minarea de bitcoin este profitabilă, de aceea atât de mulți oameni se ocupă cu asta iar hashrate-ul global tocmai a bătut recordul” a adăugat acesta. Totuși, dacă vorbim despre trapta inferioară a minării, cu câțeva aparate ASIC, singurul lucru care ar putea să te ajute să faci cât de cât profituri este o creștere de luat în seamă pentru prețul bitcoin.

minarea de bitcoin 

Mai sus este un grafic care arată distrubuția de petaflopi în rândul operațiunilor de minare. Veniturile totale din minare sunt cam de 22 500 000$ pe lună. Cele două consorțiumuri mari de minare câștigă fiecare cam 5 milioane de dolari pe lună. Consorțiumurile mai mici câștigă în jur de 700 000$.
Cu siguranță că minarea de bitcoin este profitabilă, dar doar pentru câțiva operatori. Minarea de bitcoin la scară mică este o loterie cu șanse extrem de mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...