Header Ads

 • Știri de ultimă oră

  Tokenul LEO al Bitfinex ajunge pe locul 10 în top market cap


  Bitifnex a lansat tokenul UNUS SED LEO în urmă cu mai puțin de un an, iar acum acesta a intrat în top 10 marketcap. Această realizare, deși impresionantă, reflectă diferența semnificativă atât în utilitate, cât și în designul criptomonedelor de top.
  Tokenul LEO al Bitfinex a fost lansat ca token utility pentru platforma exchange, alăturându-se unui grup în creștere de astfel de criptomonede. În prezent, majoritatea activității de tranzacționare se realizează pe exchange-ul Dragonex. În mare parte, valoarea LEO este speculativă, bazată pe utilizarea sa în margin trading. Oficial, Bitfinex îl promovează ca token utility, oferind reduceri pentru taxele de tranzacționare atunci când LEO este folosit pentru plata acestora.
  Urcarea în topul CoinMarketCap reflectă faptul că LEO a atins un grad semnificativ de investiții. În mare parte, însă, valoarea sa este calculată prin asocierea cu Tether, controversata criptomonedă stabilă a Bitfinex. Market cap-ul LEO se apropie în prezent de un miliard de dolari și creșterea în valoare din ultimele zile ar putea fi conectată cu faptul că 40 de milioane de dolari în Tether au intrat recent pe piața cripto.

  Dilema tokenurilor utility

  Succesul înregistrat de tokenul Binance (BNB) a determinat o serie de exchange-uri să lanseze propriile versiuni. Tokenurile proprii reprezintă o metodă simplă pentru a strânge sume mari rapid.
  Majoritatea, cum ar fi LEO, pot fi utilizate pentru a beneficia de reduceri de comisioane, ceea ce le face populare în rândul speculanților. Astfel, în scurt timp, tokenurile de exchange au ajuns să aibă capitalizări impresionante.
  Principala critică la adresa acestor criptomonede este că le lipsește arhitectura descentralizată a activelor blockchain tradiționale, cum ar fi Bitcoin. Exchange-urile emitente păstrează un grad semnificativ de control asupra utilizării lor.

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad